Рекордни 262 случая на коронавирус в Гърция за денонощие

Броят на заразените с новия коронавирус в Гърция се увеличи за денонощие с рекордните 262 души, достигайки общо 6177, съобщи снощи гръцкото министерство на здравеопазването, цитирано от Ройтерс и ТАСС.

Общият брой на заразените с коронавирус достигна 6177 души. За денонощие той се увеличи с 262-ма, от които 22 случая са установени на пунктове на влизане в страната. За денонощие са починали двама души. В резултат общият брой на смъртните случаи от коронавирус от началото на пандемията достигна 216 души. Средната възраст на починалите лица е 76 години, се казва в съобщение на здравното министерство, предава БТА.

Осемдесет и пет от новите случаи са регистрирани в Солун, а 66 – в Атина. В реанимация в гръцки болници се намират 24 пациенти с коронавирусна инфекция.

Изведени от реанимация са 132 пациента, чието здравословно състояние се е подобрило, съобщи министерството. Напоследък броят на заразените в Гърция започна да нараства, достигайки 150-260 случая за денонощие.

През последните 14 дни в Гърция са регистрирани нови 1893 заразени, отбелязва ТАСС. Според специалисти са зачестили случаите на предаване на инфекцията в дискотеки и при масови събирания на младежи, които не носят предпазни маски. В домове за възрастни хора в Солун са установени 36 заразени с коронавирус, от които трима служители. Един от тях се е заразил в дискотека.

Министърът на здравеопазването Василис Кикилиас съобщи пред телевизия Скай, че средната възраст на заразените е паднала до 36 години.

Увеличаването на случаите на заразяване през последните седмици накара гръцките власти постепенно да въведат нови ограничения в разгара на туристическия сезон, отбелязва Ройтерс. От 17 август посетителите, пристигащи от Швеция, Белгия, Испания, Нидерландия и Чешката република ще трябва да представят отрицателен тест за коронавирус, за да влязат в страната. Тестът трябва да бъде направен най-много 72 часа преди пристигане.

Същото изискване важи за всички посетители, които влизат в Гърция през сухопътните граници. Отрицателен тест вече се изисква от пътниците, пристигащи с полет с връзка през България, Румъния, Обединените арабски емирства и Малта. Властите удължиха забраната за полети от Турция до 31 август и ограничиха полетите от Албания и Северна Македония само на летището в Атина, информира Ройтерс.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *