„Рено” потегли само и се сгромоляса от скат върху пътя към Предел, семейство от Благоевград се размина на косъм от трагедия

„Рено” се сгромоляса от скат върху пътя към симитлийското село Градево и само щастливата случайност спаси семейство от Благоевград, което в същия момент преминавало отдолу на път за вилата си.

Екшънът се разиграл на втория завой след бензиностанцията на изхода от Симитли в посока Предел. Професионален шофьор с над 30 г. опит зад волана пътувал със семейната „Тойота” и фамилията си в посока село Градево, когато с периферията на окото забелязал, че нещо с големи размери пада с бясна скорост от високо. В последния миг успял да извърти волана така, че да не се удари челно нито в идващия в насрещното платно товарен автомобил, нито в    търкалящия се обект. Шокът бил огромен, когато видели, че отгоре се е сгромолясал автомобил, който щял да ги смаже, ако секунда по-рано били в участъка.

Оказало се, че реното е на друг виладжия, Ангел С., който живее в Благоевград и половин час по-рано пристигнал в ранчото си. Мъжът, който е над 70-годишен, паркирал колата в края на имота си, но забравил да дръпне ръчната спирачка. Докато той се наслаждавал на хубавото време, автомобилът тръгнал на самоход по склона. По-късно мъжът споделил, че чул шум откъм пътя, но помислил, че е станала катастрофа, едва половин час по-късно разбрал какво се е случило от потърпевшите от тойотата.


Стръмният скат, по който колата се изтъркаляла на пътя

На място била извикана полиция и след около час двете коли са изтеглени. Близки на потърпевшите коментираха, че най-странното е, че нито един от шофьорите, преминали през участъка във времето на инцидента, не спрял да попита имат ли нужда от помощ или съдействие.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *