Рестарт на Шампионската лига – с Роналдо на 7 август и Меси ден по-късно

На 7 август Шампионската лига трябва да се завърне с два мача, съобщи УЕФА своя конкретен план за рестартиране на евротурнирите пред 55-те асоциации-членки от континента.

Той бе изложен в сряда вечерта, след като близо 24 часа продължиха консултациите и видеоконференциите между експертната комисия на централата и отделните федерации.

В същата вечер Ювентус ще приеме Лион, а Манчестър Сити ще е домакин на Реал в реванши от осминафиналите в турнира на шампионите. Кристиано Роналдо и компания имат да наваксват изоставане след 0:1 във Франция, а Сити има аванс от 2:1, взет като гост в Мадрид.

На 8 август са планирани реваншите на дуелите Барселона – Наполи (1:1 в първия мач) и Байерн – Челси (3:0).

Турнирът ще продължи в експресен формат с четвъртфинали на 11/12 и 14/15 август, като жребият ще бъде теглен още преди изиграването на осминафиналните реванши.

Полуфиналите са предвидени за 18/19 и 21/22 август, което ще означава, че в рамките на 15 дни ще гледаме 16 двубоя на най-високо ниво.

Финалът е на 29 август в Истанбул.

По сходна схема ще се развие и Лига Европа, като е вероятно мачовете да започнат от 2 август, тъй като има изоставане с неизиграни двубои още от първите осминафинали.

Но на 26 август надпреварата трябва да завърши с финал в Гданск.

Всички мачове ще са без публика. Ограниченията за пътуване в Европа в края на лятото едва ли ще са облекчени и няма как да се рискува с логистиката и на фенове, освен на отборите.

До 1 август се планира да са завършили, доиграни или прекратени, първенствата на отделните страни.

Същевременно УЕФА отрече да е имало консултация и препоръка от Световната здравна организация да спре международните мачове до 2021 г. Такава информация се появи в големи европейски медии в сряда.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *