
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- пилешко месо – 300 г
- гъби – 200 г
- ориз – 2 ч.ч.
- вино – 150 мл. бяло
- бульон – 1 л. пилешки
- лук – 1 глава
- чесън – 2 скилидки
- масло – 20 г
- зехтин – 1 с.л.
- пармезан – 20 г
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
В голям тиган се запържват лукът и чесънът в зехтина и маслото. Добавете нарязаното на хапки пилешко месо пържете до златисто цвят. Прибавете нарязаните гъби и гответе още 5 минути.
След това добавете оризът и разбърквайте, докато стане прозрачен. Добавя се виното и се бърка, докато оризът го поеме.
Сипете половин чаша от бульона и отново се готви, докато течността бъде поета. Продължава да се добавя по половин чаша от бульона, докато оризът омекне.
Ризотото се овкусява със сол и настърган пармезан, разбърква се и се снема от котлона.