Ризото с пиле и гъби

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

  • пилешко месо – 300 г
  • гъби – 200 г
  • ориз – 2 ч.ч.
  • вино – 150 мл. бяло
  • бульон – 1 л. пилешки
  • лук – 1 глава
  • чесън – 2 скилидки
  • масло – 20 г
  • зехтин – 1 с.л.
  • пармезан – 20 г

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

В голям тиган се запържват лукът и чесънът в зехтина и маслото. Добавете нарязаното на хапки пилешко месо пържете до златисто цвят. Прибавете нарязаните гъби и гответе още 5 минути.

След това добавете оризът и разбърквайте, докато стане прозрачен. Добавя се виното и се бърка, докато оризът го поеме.

Сипете половин чаша от бульона и отново се готви, докато течността бъде поета. Продължава да се добавя по половин чаша от бульона, докато оризът омекне.

Ризотото се овкусява със сол и настърган пармезан, разбърква се и се снема от котлона.



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *