Необходими продукти:
тиквички 3 броя
крем сирене 150 грама
чесън 3 скилидки
орехи 3 броя
копър 1/2 връзка
зехтин 2 супени лъжици
оцет 2 супени лъжици
Начин на приготвяне:
Избирате средно големи тиквички. Измивате ги, отрязвате двата им края и ги нарязвате на тънки филийки по дължина. На оребрен тиган, на скара или на грил изпичате тиквичките от двете страни, слагате ги в купа, като ги овкусявате с ½ чаена лъжица сол, зехтина и оцета.
Почиствате и счуквате скилидките чесън, почиствате и нарязвате копъра и орехите на ситно и изсипвате тези съставки в купа. Добавяте крем сиренето и разбърквате добре докато съставките се смесят добре.
В единия край на изпечените тиквени филийки слагате част от сместа, завивате на колелце, след което го забучвате с клечка за зъби, за да се фиксира и да не се развива.