Необходими продукти:
- 2 бр. тиквички
- • 2 бр. патладжана
- • 2 бр. моркови
- • 4 бр. червени чушки
- • 4 с.л. зехтин или олио
- За дресинга:
- • 6 с.л. лимонов сок
- • 6 с.л. портокалов сок
- • 3 с.л. зехтин или олио
- • брашно от чесън или 3-4 фино настъргани скилидки чесън
- • ситно нарязан копър
- • сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Обелваме патладжаните, нарязваме на кръгчета, посоляваме и ги оставяме да се отцедят. По същия начин приготвяме тиквичките, но без да ги белим. Нарязваме морковите и чушките на ленти. Отцеждаме тиквичките и патладжаните от водата. Поставяме ги в купа заедно с морковите и чушките. Добавяме мазнината и ги объркваме за да се омазнят от всички страни. Печем на грил тиган, скара или плоча от двете страни. Заливаме с дресинга и оставяме салатата в хладилник поне за 2 часа. По желание към дресинга може да се добави настъргана кора от портокал.
loading...