Самолет кацна извънредно, задържаха трима мъже

Трима мъже са били задържани в Кьолн след извънредно кацане на самолета на „Изиджет”, изпълняващ полет от Любляна за Лондон. Това предадоха Франс прес и Ройтерс, като се позоваха на полицията.

Задържаните са били пътници в самолета. Пасажери информирали екипажа, че тримата мъже говорели по „терористични въпроси“. Пилотът взел решение да поиска извънредно кацане на летището в Кьолн/Бон.

В самолета е имало 151 пътници, които били свалени по надуваеми пързалки за аварийна евакуация. Те били придружени от полицията до транзитната зона за разпит и проверка.

Тримата подозрителни пътници били предадени на полицията в Кьолн от летищните власти. Раница, която е била собственост на един от тримата, е била изолирана и взривена контролирано от сапьори извън самолета.

Заради инцидента трафикът на летището бе спрян между 19 ч. и 22 ч. местно време. 10 полета бяха отклонени към други летища, а 20 полета закъсняха.

Засега няма информация за съдържанието на взривената раница, нито за естеството на заплахата, довела до извънредното кацане на самолета.(БТА)

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *