Вълците се изстреляха на върха в пиринската бундеслига в нулевия уикенд на лидера, Ромарио от Петрич не спира да вкарва на 42 г.

Отборът на „Огражден – Първомай 1955“ използва факта, че лидерът в подгрупа „Струма-2“ на пиринската бундеслига „Подгорец“ /Коларово/ почива в 10-ия кръг и след победа  с 3:1 при визитата си на „Беласица 08“ оглави класирането. След нулево първо полувреме вълците излязоха напред в резултата в 51-та мин., когато Кристиян Стоилов намери мрежата на домакините, възпозвайки се от добро подаване на Ивайло Златков. В 65-та мин. аванса на гостите удвои Динчо Георгиев, осребрявайки асистенция на Стефан Назъров. „Беласица 08″се върна в мача с попадение на Димитър Чоканов четвърт час преди края. След още пет минути обаче отново Д. Георгиев порази целта с 8-ия си гол в кампанията.

„Светкавица“ /Митиново/ и „Стрела“ /Петрич/ поделиха точките с 1:1 на терена на мълниите. Георги Кокалков откри за домакините в 63-та мин., но неостаряващият Щерьо Димитров-Ромарио изравни в последните секунди с ефектна странична ножица. Зелените от „Яворница“ записаха 5-ата си победа, след като се наложиха с 4:1 вкъщи срещу „Огражденец“ /Кърналово/. И в тази среща всичките попадения паднаха след почивката, след като в началото на двубоя домакините изпуснаха в пореден мач дузпа. При изпълнението на предните две сгрешиха Илия Ризов и Методи Стоименов-Геелс и затова с изпълнението на наказателния удар срещу кърналовци се нагърби вратарят Николай Карагогов в стремежа си да счупи каръка от бялата точка. Стражът, по-известен с прозвището Зоро, обаче не успя да преодолее колегата си отсреща Андон Груев. Все пак в 49-та мин. Владислав Петров порази мрежата на гостите. След час игра преднината увеличи Ил. Ризов. Съперниците намалиха в 68-та мин. чрез резервата Любомир Тегов, но набързо Ризов /70/ и Божидар Яков /75/ внесоха успокоение в домакинските редици.

След лошото начало с 4 поредни загуби „Ураган“ /Михнево/ стабилизира изявите си и нареди 3 последователни победи, които го затвърдиха в средата на таблицата. Последната от тях с 4:1 дойде в комшийското дерби с „Вихър“ /Кавракирово/. Небесносините нанесоха бърз двоен удар чрез Васил Стоев в 10-та и 18-та мин. В последните секунди на първата част се разписа и Димитър Масларов от дузпа, която сам изработи. Капитанът на ураганите Александър Тилев демонстрира точен мерник в 61-та мин., а Илия Янков в 72-та мин. отчете кавракировци. Останалите два мача от кръга приключиха със служебни домакински победи с 3:0. За срещата с „Калабак“ в Самуилово „Локомотив“ /Ген. Тодоров/ пристигна с куп нередовни футболисти, а от „Струма“ /Марикостиново/ предупредиха още предния ден, че поради многото болни играчи няма да пътуват за двубоя срещу „Струма“ /Марикостиново/.

СТАНЧО СТАНЧЕВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *