Необходими продукти:
- 1,5 кг. – свинско бон филе (около 3 парчета)
- 650-700 гр. – пушен бекон
- 3-4 ск. – чесън
- 4-5 с.л. – медена горчица
- 4-5 с.л. – сос от хрян
- сол
- бял пипер
- червен пипер
- 4-5 с.л. – сос с кленов сироп (по желание)
- зехтин
Начин на приготвяне:
Измиваме свинското бон филе и го подсушаваме. От двете страни на всяко парче поръсваме и втриваме сол, червен и бял пипер. В горната част правим разрези от около 1 см. на разстояние от около 3 см. Нарязваме скилидките чесън и във всеки разрез слагаме по едно парченце.
На всяко свинско бон филе слагаме по една две лъжици от двата соса – от хрян и от кленов сироп, и медената горчица. Приготвяме си бекона и увиваме всяко филе.
В загрят тиган запечатваме всяко свинско бон филе от всички страни. В тавичката, в която ще печем месото слагаме малко зехтин на дъното. Поставяме трите филета и сипваме около 1 пръст водичка.
Покриваме с фолио и печем в загрята на 200-220 С фурна около час. Докато печете месото е хубаво да го поливате с вкусното сосче. За да добие беконът приятен загар, махаме фолиото и печем около 20 минути.
Сервираме с каберне фран и салата от моркови, цвекло, целина и нар.
