Седмицата започва със слънчево и горещо време

Днес ще бъде слънчево.В следобедните часове ще се появи купеста облачност, но само на отделни места в планинските райони на Западна България ще превали. Ще духа слаб, в Източна България – до умерен североизточен вятър.

Максимални температури – между 30° и 35°, в София – около 30°. Атмосферното налягане ще се задържи почти без промяна – близко до средното за месеца.

Над Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа до умерен север-североизточен вятър, който в следобедните часове ще се ориентира от изток. Максимални температури – между 28° и 33°. Температурата на морската вода е 26°-28°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала, като през деня ще отслабва.

Над планините също ще бъде слънчево, след обяд с купеста облачност. Само над масивите от Западна България, на отделни места, ще превали. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 22°, на 2000 метра – около 15°.

И във вторник времето ще бъде слънчево, след обяд с купеста облачност над планините, по старопланинското било е възможно да превали. Вятърът ще бъде предимно слаб, от запад-северозапад, по Черноморието – от югоизток. Преобладаващите максимални температури ще са между 31° и 36°.

В средата на новата седмица през страната ще премине атмосферно смущение. Главно в следобедните часове и до полунощ ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места в Западна и Централна България ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Температурите слабо ще се понижат. В Източна България ще се задържи предимно слънчево, с развитие на купеста облачност в следобедните часове; не са изключени, но са малко вероятни, изолирани краткотрайни валежи.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *