Футболистите на „Марек“ и феновете им оцеляха по чудо в буря с гръмотевици и градушка

Футболистите на „Марек“ и десетките им фенове оцеляха по чудо в страховита буря с гръмотевици, градушка и силен вятър, която се разрази над софийското село Доброславци в хода на стартовия мач от третия ешелон на Югозапада срещу новака „Левски“ от Чепинци, домакинствал на неутрален терен заради липсата на лиценз на неговия стадион. Изсипалият се порой от небето принуди главния съдия Васимир Ел-Хатиб да прекрати срещата в 71-та мин., а част от ултрасите стоически издържаха на трибуните под огромния транспарант „Марек“ завинаги“. За късмет времето се смили и след четвърт час прекъсване двубоят се доигра. Дупничани взеха своето с 1:0 след гола в 24-та мин. на защитника Николай Николов, който простреля мрежата с изстрел с глава след центриране на Димитър Владимиров. Момчетата на Светослав Георгиев аристократично пропиляха 5-6 отлични възможности да предрешат изхода и да не треперят до края и за малко не бяха наказани. По два пропуска отидоха на сметката на новото попълнение Димитър Панталеев, на дежурния голмайстор Димитър Чечев и на влезлия на смяна младок Симеон Димитров. От 82-та мин. гостите бяха с човек повече на игрището след изгонването на резервата Велислав Колев за груб фаул срещу капитана Александър Близнаков.

„Най-хубавото беше, че взехме трите точки. Трябва обаче да радваме привържениците ни и с игра. Да ни подкрепят дойдоха с два буса и много леки коли може би стотина запалянковци. Оправданията за дълга пауза заради пандемията не вървят при нас, тъй като това беше десетият ни мач за лятото. В събота очакваме с надежда и оптимизъм „Надежда“на „Бончук“, коментира човекът оркестър в клуба Цветан Видински.

„ЛЕВСКИ“: Станимиров, Милков, Комитски, Идрис, Николаев, Христов, Тодоров, Геров, Обаси, Стоилов, Джайеоба.

„МАРЕК“: Младенов, Каймакански, Н. Николов, Ив. Влахов, М. Георгиев, Панталеев /87-Дж. Николов/, Любомиров, П. Иванов /60-М. Иванов/, Чечев /87-Ив. Георгиев/, Близнаков /87-Кр. Любенов/, Владимиров /80-С. Димитров/.

СТОЙЧО СТОИЦОВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *