Сексолози: Ако човек прави тези 5 неща, то значи не обича секса!

Сексът, уви, невинаги е приятен. Това важи особено за двойките, които току-що са започнали да изграждат отношенията си. Понякога е необходимо време, за да свикнете помежду си и да разберете какво харесва всеки от вас. 

Нека си признаем – понякога първият сексуален акт с нов партньор може да е леко конфузен, а дори и неприятен. Но мине ли първоначалната „срамежливост“ идва същинското удоволствие.

И все пак – понякога сякаш секса в една връзка сякаш не върви! Замисляли ли сте се на какво може да се дължи това?

Не, преди да решите, че половинката ви изневерява, трябва да знаете, че има хора, които просто не обичат секса. За тях половият акт не е нещо към което се стремят постоянно, а просто действие, целящо продължаване на рода им.

Сексолози издадоха, че има точно пет признака, чрез които може да научите, че вашият партньор не обича секса.

Ето кои са те:

1. Изобщо не говори за секс
Половинката ви упорито избягва тази тема. И ако започнете да говорите за секс, той/тя се опитва да насочи разговора в друга посока.

2. Винаги заспива пред вас
Ясно е, че ако винаги е било така, едва ли това е знак, че той/тя избягва интимността. Но ако това е така от сравнително наскоро и по време на работа той/тесе уморява по същия начин, както преди, тогава си струва да се обмисли къде е проблемът. Това най-вероятно се дължи на нежелание за секс.

3. Измисля извинения, за да избегне секса
Главоболие или умора? Доста възможно! Мит е, че мъжете искат секс през цялото време. Понякога те също не са в настроение за интимна връзка. Ако обаче той отказва секс няколко пъти подред, излизайки с извинения, нещо определено не е наред. За жените знаем – често те се оправдават с тези неща, за да избегнат интимните ласки…а не трябва!

4. Вече не поема инициативата
Ако преди той/тя редовно проявяваше сексуален интерес към вас, а сега се държи по различен начин, това е тревожен знак, на който си заслужава да обърнете внимание. Вижте как реагира на вашето ухажване и обич. Ако той/тя се отдалечи от вас, тогава определено трябва да поговорите сериозно за връзката, която имате.

5. Приема секса като задължение
Запитайте се дали той/тя е ентусиазиран/а, когато правите секс. Може би той/тя прави това, защото иска да ви направи щастливи. Партньорът може да не се наслаждава на секса и може да го приеме като отговорност. Това никак не е добре, затова отново поговорете искрено за това какво се случва помежду ви! / jenata.blitz.bg

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *