Селска баница с тракийски кори и овче сирене

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

кори за баница – 6 бр.
овче сирене – 300 г
яйца – 3 бр.
газирана вода – 100 мл
олио – 100 мл

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Намазвам тава с мазнина. Приготвям си всички необходими продукти, като разбивам яйцата, натрошавам козето сирене.

Взимам една кора (в случая използвах тракийски кори), поръсвам я с олио, слагам отгоре друга кора, поръсвам с разбито яйце, малко олио и сиренето.

Хубаво да покрие навсякъде. Завивам на руло. Навивам като охлюв и слагам в тавата.

По този начин процедирам и с другите кори. Поливам съвсем малко с олио и заливам с газираната вода, като гледам да намокря навсякъде, но и да плува във водата.

Оставям завитата баница за около 5-6 минути и след това слагам в предварително загрята фурна на 180 °C за около 10-15 минути или до готовност.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *