Синоптичката Гери Малкоданска заразена с коронавирус

Синоптичката на NOVA Гери Малкоданска е с коронавирус от седмица и е изолирана вкъщи. Тестът й за COVID-19 даде положителен резултат. Спазихме всички процедури на РЗИ. Тествахме хората, с които е била в контакт и всички бяха с отрицателни резултати. Гери е изолирана и се лекува вкъщи, обясниха от NOVA.

Самата Малкоданска вече се чувства много по-добре. „Спецификата ни на работа е такава, че често сме в контакт с много хора. Спазваме всички противоепидемични мерки и периодично си правя PCR тестове. Седмицата, преди да излезе положителния ми резултат, пак си бях правила, и беше отрицателен“, обясни Гери пред „24 часа“.

Тя нямала сериозни симптоми – имала хрема, затова и решила отново да се изследва. Веднага щом разбира, че е с коронавирус, се изолира, уведомява всички, с които е общувала, и започва лечение, назначено й от специалист. „Болестта е сериозна и не бива ни най-малко да се подценява. За щастие, аз съм с по-леки симптоми. Не трябва да се пренебрегват и противоепидемичните мерки, защото с тях шансът да заразиш някого е минимален. Ние носим маски, спазваме дистанция, затова и няма хора, които да са болни около мен. И синът ми, и мъжът ми не са заразени“, обясни Гери.

Всъщност в семейството й вече са се сблъсквали с COVID-19. Мъжът на Малкоданска – Алекс Ковачев, е преборил вируса през лятото. „Той го преболедува през юли. За щастие, и той изкара леката форма. Аз съм късметлийка, че имам лекар в семейството – брат ми Иван Малкодански. Спазвам всичко, което той ми е предписал“, каза още тя.

Следващата седмица Гери ще си направи контролен тест, за да разбере дали организмът й се е изчистил от заразата. „Благодаря на колегите ми и на ръководството за разбирането и за взетите мерки. Хубаво е хората да обръщат повече внимание на здравето си и да се спазват правилата, защото, пак казвам, болестта не е за подценяване“, завърши Малкоданска.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *