Ето как изглежда идеалното флиртуващо лице на жените

Учени от университета в Канзас установиха как изглежда идеалното флиртуващо лице на дамите, когато искат да се харесат на някой мъж, пише в.“Метро“.

За целта е много важен визуалният контакт очи в очи, главата е леко наведена и с лека усмивка на уста. С тези лицеви послания жените показват, че имат някакъв сексуален интерес към своя събеседник. Представителите на мъжкия пол бързо дешифрират тези знаци. Те включват леко наклонена на една страна и наведена глава и загатната усмивка. Подобна техника за флирт неизбежно поражда в мъжкия мозък асоциация за връзка и за секс.

Омри Гилат, професор от университета в Канзас и ръководител на проучването изтъква, че в рамките на шест експеримента екипът е могъл да идентифицира кои изражения на дамското лице мачовците идентифицират като покана за флирт. „Лицето за свалка“ на дамите имало определена морфология. То е различно от израженията, които включват същите елементи, като например смеха. Когато той не е в този морфологичен контекст, мъжете не го възприемат като флиртуване.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *