След водното бедствие: Нормализира се обстановката в Гоцеделчевско, комисия проверява речните корита

Нормализира се обстановката в община Гоце Делчев след проливните дъждове в края на миналата и началото на тази седмица. Това съобщиха от администрацията в града.

„Изказваме благодарност на гражданите за активността и бързо подадените от тях сигнали, като разчитаме и занапред да ни информират своевременно за всякакви възникнали проблеми. Благодарим на всички служители и институции, които успяха да реагират бързо и адекватно на всички подадени сигнали и да овладеят ситуацията“, заявиха от там.

За да бъде направена пълна оценка на  нанесените щети по речните корита, е сформирана комисия, която ще направи оглед в града и населените места в общината.

„За съжаление, все още някои жители на общината използват речните корита за свои нужди – изхвърлят всякакви отпадъци, изградили са стопански или други постройки и съоръжения, обособили са си обработваеми площи и градини. Недопустимо е речните корита да бъдат ползвани за такива цели и нужди“, категорични са от общината.

Именно поради тази причина кметът Владимир Москов е издал разпореждане,  с което приканва жителите на общината, които имат подобни постройки или използват земята като лично стопанство, да разчистят тези площи и да приберат инвентара си, за да може да бъде освободено речното корито.

Сформираната комисия, която ще направи оглед на състоянието на реките и техните корита, ще направи проверка и на наличните обекти, постройки или земеделски стопанства, както и тяхната законност.

„Събитията от началото на седмицата за пореден път ни показаха, че няма по-голяма сила от природата и всички ние трябва да се съобразяваме с това. В тази ситуация е необходимо всеки да прояви своята лична отговорност, за да не се допускат нови и още по-големи щети, които могат да застрашат живота, здравето и имуществото на жителите на община Гоце Делчев“, заключиха от администрацията.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *