Часове след катастрофата на благоевградски автобус в Истанбул! Водачът на 19-членната група от служители и преподаватели в ЮЗУ Любов Иванова: Всички сме добре

Автобус с благоевградски туристи катастрофира вчера около 8 часа сутринта в Истанбул.

„Всички сме добре, няма пострадали, инцидентът беше съвсем лек“, обясни водачът на групата от 19 туристи, почти всички служители и преподаватели в ЮЗУ „Н. Рилски“, д-р Любов Иванова, която е преподавател в Стопанския факултет. „На зелен светофар завивахме наляво, когато трамвайна мотриса излезе от релсите и ни забра леко отстрани, пораженията са единствено по багажника на автобуса“, разказа подробности тя.

На мястото дошла полиция за изясняване на ситуацията, а половин час по-късно благоевградските туристи, които тъкмо били пристигали в Истанбул на 3-дневна екскурзия, вече се настанявали в хотела.

„Автобусът е в движение и в неделя се прибираме обратно с него. Всички сме добре и буквално час след инцидента вече планирахме личната си програма за деня“, разказа д-р Катерина Клюз, която е една от пътуващите от Благоевград.

„Автобусът е нает от благоевградската транспортна фирма „Струма 11“ , шофьорът Радослав Богданов, който е брат на един от собствениците, е сред най-опитните във фирмата”, заяви организаторът на пътуването д-р Любов Иванова.

Турските медии обаче излязоха с друга версия за инцидента. HA BERLER.COM съобщи, че автобусът е направил опит за обратен завой и тогава е блъснат от трамвая. От удара мотрисата е дерайлирала и движението е било блокирано.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

3 Коментара

  1. Курдо Коленко

    Тиа селяндури, тръгнали да напълнят торбите ефтинко на Капалъ Чарши, явно нямат представа от адския пътен трафик в Истанбул и че трябва да спазват стриктно всички пътни ограничения. Сега гаджалите да ги одрусат яко, за да им дойде акъла в кухите кратуни. А пишман-професора пенсионер Юруков бил ли е ня далаверата?

    Отговори
  2. Едно към едно

    Точно там завиването наляво е ЗАБРАНЕНО! Има толкав така знак!

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *