Слънцето спаси шефа на „Биострой” В. Бачев, размекна снега преди машините да нагазят в малките улички

Слънцето улесни служителите на общинската фирма по чистота, които вчера трябваше да се заемат с почистването на снега в малките улици на Благоевград. Както „Струма” писа, шефът на „Биострой“ Васил Бачев обеща, че в петък ще бъдат почистени и останалите улици в града, след като граждани се оплакаха, че снепочистващите машини са минали само през главните пътни артерии.

Сред недоволните бяха и продавачки от магазини на ул. „Пере Тошев“, пресечна на главната търговска ул. „Тодор Александров“. Точно там вчера преди обяд спря кола на фирмата по чистота, видя репортер на „Струма“. Неясно защо, вместо да се заемат с почистването, двамата работници слязоха от оборудвания с гребло служебен автомобил, оставиха го насред улицата и започнаха да си приказват. През това време една от продавачките усърдно метеше пред нейния магазин топящия се сняг, каквото е задължението на собствениците на сградите. Повечето от магазинерките не чакат някой да ги подканя и грижливо почистват пред търговските си обекти, и то не само тротоарите, а и улицата, други пък плащат на метачи.

По-нагоре, на ул. „Васил Коритаров“, където също има концентрация на търговски обекти, и вчера имаше солидна снежна покривка. Там преди обяд снегопочистваща машина не беше минавала, нито пък магазинерите си бяха направили труда да развъртят лопати и метли.

„Добре че грейна слънце и снегът се разтопи, иначе по тези усойни и заледени улици трудно се върви…”, коментираха граждани. БЕТИНА ГЕОРГИЕВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *