Слънчево и горещо днес

Днес ще бъде предимно слънчево. След обяд над източната половина от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа слаб вятър от северната четвърт. Максималните температури ще бъдат от около 30° в североизточните до 39° в крайните югозападни райони на страната, в София около 33°.

Над планините ще бъде предимно слънчево, след обяд в масивите от Централна и Източна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи от дъжд, на отделни места и ще прегърми. Ще духа умерен, по високите и открити части – силен северен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 28°, на 2000 метра – около 21°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево, след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места, главно по северното крайбрежие, ще превали и прегърми. Ще духа слаб вятър от север-североизток. Максималните температури ще са 26° – 28°. Температурата на морската вода е 20-22°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Атмосферното налягане слабо ще се понижи, но ще остане по-високо от средното за месец юни.

Слънцето в София изгрява в 5 ч. и 50 мин. и залязва в 21 ч. и 9 мин. Продължителността на деня е 15 ч. и 19 мин. Луната в София залязва в 5 ч. и 7 мин. и изгрява в 21 ч. и 13 мин. Фаза: пълнолуние.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *