Слънчево с пролетни температури утре

През нощта от северозапад облачността ще започне да се разкъсва и намалява. Утре в повечето райони ще е предимно слънчево. По-значителна ще се задържи облачността над Югоизточна България, но привечер и там ще намалее. Ще духа слаб до умерен предимно източен вятър. Сутринта ще е хладно с минимални температури между 3° и 8°. Ще се затопли и максималните температури ще са между 16° и 21°. Атмосферното налягане слабо ще се понижи и ще е близко до средното за месеца.

По Черноморието облачността ще е значителна. До вечерта ще намалее, най-късно по южното крайбрежие. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 11° и 14°. Температурата на морската вода е 12-13°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините в Западна и Централна България ще е предимно слънчево, след обяд с временни увеличения на облачността и на отделни места ще превали. Над масивите от Югоизточна България облачността ще са задържи значителна, но по-късно и там ще се разкъса и намалее. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максималната температура на 1200 метра ще е около 10°, на 2000 метра около 4°.

Следващата седмица ще започне с предимно слънчево време, ще се затопли още и максималните температури ще бъдат между 18° и 23°. Вятърът временно ще бъде от северозапад, в Дунавската равнина – умерен.

През нощта срещу вторник отново ще се заоблачи и във вторник облачността ще бъде по-често значителна. На места, главно в северозападната половина от страната, ще превали дъжд. Вятърът ще е с източна компонента, слаб до умерен. Минималните температури ще са по-високи, дневните – слабо ще се понижат.

В сряда на места, главно в Северна България, ще има краткотрайни валежи, в следобедните часове са възможни и гръмотевици. Вятърът ще се ориентира от югозапад и с него температурите ще се повишават.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *