Собственикът на едни от най-успешните в света компании за бронирани коли А. Стефов: Благодаря на инж. Румен Томов за възможността да създам предприятие в родния Благоевград

Собственикът на една от най-успешните в света компании за производство на бронирани коли, благоевградчанинът Антон Стефов, избра родния си град, за да разшири бизнеса си в България. Причината да предпочете да приеме предложението на инж. Румен Томов по време на управлението му на града е, че общината му предоставя 10,2 дка площ да изгради предприятие. Процедурата за преотреждане на общинска земя в местността Крачаница в землището на с. Зелен дол, където А. Стефов да развие инвестиционните си намерения и да направи фабрика за производство на машини за полицията, специализираните войски и армията, вече е в ход.

„Благодаря на инж. Румен Томов за това, че ми подсказа тази идея и заедно с него обсъдихме възможността да създам фирма на територията на Благоевград. Намерението ми е като начало да започна производство върху площ от 5000 до 10 000 кв.м и след това да го разширя. Изключително важен е проблемът с кадрите и подготовката им за работа в едно такова съвременно предприятие, но се надявам да се справим“, каза бизнесменът Антон Стефов.

Той е инженер по образование, има докторска степен по инженерни дисциплини и няколко фабрики и компании в САЩ, Канада, Турция, Обединените арабски емирства и в България. Капиталовложението му в Благоевград се очаква да е в размер на 50 млн. евро.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *