лук – 2 – 3 главички
гъби – около 200 грама
топено сирене – 2 вида по 1 кутийка
сирене – около 100 грама
кашкавал – около 100 грама
прясно мляко – 1 литър
яйца – 2 броя
куркума, кимион, копър
Лукът и гъбите се запържват до златисто, добавят се топеното сирене, сиренето и кашкавала, подправките.
Когато се поразтопят и започнат да се влачат на конци постепенно започва да се добавя и предварително затопленото мляко до получаване на хомогенна смес.
Ако соса не е толкова гъст, колкото ви се иска може да се сгъсти с брашно или сварен и намачкан картоф, накрая след сваляне от котлона се счукват яйцата.
Идеален е за поливане на месо печено на скара, както и пържено месо.
loading...