Спаначени фалафели с млечен сос

Пригответе си тази оригинална рецепта за фалафели със спанак и нахут, сервирани със сос от тахан. Подходящи са за предястие или като част от менюто ви за коктейл. Приготвянето им не е никак сложно, само трябва да следвате стъпките.

Необходими продукти:

800 г нахут от консерва 200 г пресен спанак 50 г брашно 1 скилидка чесън 2 с.л. галета 1/2 ч.л. сода бикарбонат 1/2 ч.л. бакпулвер 1/2 ч.л. смлян кориандър 1/2 ч.л. смлян кимион 1/2 ч.л. сол олио за соса: 50 г сусамов тахан 1/2 лимон сол Крем супа от спанак и ориз: Диетично предложение

Начин на приготвяне:

Първа стъпка от рецептата е да отцедите нахута от консервата и да го изплакнете. След това почистете добре спанака и го бланширайте. Когато е готов го пасирайте заедно с нахута. Смесвате добре и разбърквате следните продукти – брашното, кимионът, кориандърът, бакпулверът, содата, галетата и сол на вкус. Прибавя се пасираният нахут и сместа се бърка до хомогенност. От така разбърканата смес оформяте кюфтенца и ги пържите в загрята мазнина. Последната стъпка е да приготвите соса за кюфтенцата. Таханът, сокът от лимон, 100 мл вода и сол на вкус се разбъркват до хомогенност. Фалафели се сервират с получения сос. Приятен апетит!

loading...


Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *