Съдят шофьор за хулигански изпълнения на Е-79

Районна прокуратура – Благоевград е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу руския гражданин Е.К. за хулиганство – престъпление по чл. 325, ал. 1 НК.

Около 11 ч. на 13.02.2019 г. обвиняемият Е.К. управлявал лек автомобил м. „Форд“ по път Е-79 от гр. Банско за гр. Благоевград. Водачът се движел плътно зад друга кола – м. „Фолксваген“, без да спазва дистанция.

В един момент, преди полигона, Е.К. предприел рисково изпреварване на превозното средство пред него, въпреки пътната маркировка, забраняваща тази маневра. С действията си той рискувал предизвикването на ПТП. Въпросното обстоятелство провокирало водача на другия автомобил – Н.К., да подаде звуков сигнал с клаксона към обвиняемия. Това предизвикало гневна реакция от страна на Е.К., който започнал да ръкомаха и показал обиден жест на другия шофьор.

Обвиняемият започнал да засича управлявания от Н.К. лек автомобил, като не му позволявал да го изпревари, включително позиционирал автомобила си на средата на пътното платно и задействал спирачната система. Поведението му застрашавало и останалите участници в движението, като другите водачи изразявали възмущението си от действията на обвиняемия – ръкомахали и подавали звукови сигнали с клаксони.

Двата автомобила продължили да се движат в непосредствена близост и след влизане в гр. Благоевград. Преди кръговото на ул. „14-ти полк“ Е.К. изпреварил управляваното от Н.К. превозно средство и въпреки интензивното движение спрял странично на пътното платно. По този начин му препречил пътя и го принудил да спре. За да не възникне пътно – транспортно произшествие Н.К. преустановил движението.

Обвиняемият излязъл от колата си, нарекъл другия водач „боклук“, извадил от ръкава на якето си черна метална разтегателна палка и нанесъл множество удари с нея по главата, тялото и крайниците на Н.К. Пострадалият не отвърнал на нанесените удари, а единствено се опитвал да се предпази и да отнеме палката. Заедно с майка му успели да я издърпат от ръцете на обвиняемия, който веднага се качил в автомобила си и напуснал местопроизшествието.

В този момент на пострадалия му прилошало, вследствие на което той паднал на капака на колата. Бил подаден сигнал за инцидента, а Н.К. бил транспортиран до Спешния център в града. В резултат на нанесените удари мъжът получил травматични увреждания – мозъчно сътресение, разкъсно-контузна рана в областта на главата, оток и кръвонасядане на лявата мишница, както и охлузване по предната повърхност на дясната подбедрица. Пострадалият бил настанен в Хирургическото отделение на МБАЛ – Благоевград, където останал три дни за лечение.

Предстои наказателното производство срещу Е.К., който има предходни осъждания, да продължи в съда.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

1 Коментар

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *