Сътрудничка на петричкия депутат Ст. Божинов вдига с европейски средства ферма за 12 000 кокошки в родното им с. Първомай

Нещатната сътрудничка на петричкия депутат от ВМРО Стоян Божинов и кандидат за общински съветник от червено-черната листа миналата есен Мариана Ангелова Пашова прави модерна ферма за клетъчно отглеждане на 12 000 кокошки в местността Чеперко на  петричкото с. Първомай.

По спечелен проект по подмярка 4.1 „Инвестиции в земеделското стопанство“ дамата ще напълни с техническо оборудване сградата от 1031 кв.м върху терена от 11,5 дка в родното си село. Според плановете на Пашова огромният брой птици ще се отглеждат в клетки на няколко етажа, като храненето, поенето, торопочистване и събирането на яйца ще става посредством ленти, минаващи пред всяка редица клетки. В европроекта има и средства, предвидени за бус за транспортирането на яйцата до контрагентите.

Сградата и проектът още нямат одобрение от Българската агенция по безопасност на храните, но получаването му едва ли ще е проблем предвид високите изисквания, които ЕС налага за такова производство.

М. Пашова действа чрез фирмата си „Пашова бизнес сървисис“ ЕООД, с която и до момента върти производство и търговия с яйца и този април дори подари за нуждите на петричкия Социален патронаж над 1000 броя, съпроводени със сертификат за годност на пратката.

Пашова стана популярна миналата година и около кандидатсъветническата си кампания, след като бе включена в листата на ВМРО – Петрич под №7. Бизнесдамата залепила свои плакати на стъклото на офиса си в Петрич, но на 14 октомври в 2.40 часа сутринта охранителните камери заснели как общинският служител Божидар Тилев слиза от личния си автомобил, паркиран до офиса, къса плакатите и грижливо прибира парчетата в чанта, която си носи. Вандалският акт бе докладван от ангажирания с кампанията на червено-черните общински съветник Велик Гогов на Общинската избирателна комисия в Петрич, но последствия нямаше.

Пашова не успя да стане общински съветник в Петрич, но получи карта за достъп до Народното събрание, след като депутатът от ВМРО Стоян Божинов, който също е от с. Първомай, я назначи за свой съветник по въпросите за транспорта.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

1 Коментар

  1. Кукуригу

    Още една, този път тъпа петръчка пАтка, ще гледа братовчедките си с крадени евро пари!

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *