С рекордна оферта от 551 хил. лв. младият бизнесмен В. Трайков спечели търга за 906 кв.м имот срещу входа на новия парк „Македония“

Младият бизнесмен Велизар Трайков, който е мениджър и собственик на „Карол Мийт” ЕООД, купува общинския имот на ул. „Ал. Стамболийски“ срещу входа на казармата при кампуса на Американския университет в Благоевград. На търг вчера в кметството той предложи 551 000 лв. без ДДС за терена от 906 кв.м, при начална цена 261 820 лв. Офертата видимо изненада и основните му конкуренти от сдружение „Американски университет“, и комисията начело с директора на дирекция „Общинска собственост“ Румяна Чорбаджийска.

В наддаването за апетитния имот, който е на метри от входа на новия парк „Македония“, където се очакват сериозни инвестиции в близките години, се включи и майката на победителя в търга Тонка Трайкова, която е собственичка и на съседен имот. Офертата й от 301 000 лв. без ДДС остана на последно място след отварянето на предложението на Американския университет от 526 300 лв. без ДДС.

Още два общински имота се разиграха на търг вчера, но изненадващо за тях нямаше сериозно наддаване. Благоевградските търговци Юлиян Иванов и Милан Божиков наддаваха за двуетажната сграда на бившия битов комбинат в село Падеш. Масивната сграда ведно с правото на строеж с решение на Общинския съвет бе обявена за продажба за 57 430 лв. без ДДС.

Още по време на гласуването в края на октомври в кулоарите на местния парламент се коментираше, че сградата в село Падеш е апетитна за бизнес инвестиции заради започналото изграждане на модерна тренировъчна база там върху площ от близо 16 дка, която ще разполага с футболен стадион, допълнително тренировъчно игрище към него с естествена настилка, трибуни с 200 места и модерни съблекални.

Тайното наддаване за битовия комбинат спечели Юлиян Иванов Иванов само с 310 лв. над стартовата цена, като предложи 57 740 лв. В регистъра на Българската агенция за безопасност на храните е отбелязано, че той е собственик на хранителен магазин на ул. „Ташко Малев“ 14.

Последният общински терен, който се продаде вчера, е с площ 300 кв.м в кв. „Струмско“, близо до ул. „Освобождение“ при Шесто училище. При стартова цена от 21 771 лв., продажната е 21 780 лв. Тя бе предложена от „Галия – 3“ ООД с представител Павел Мицев. Конкурентите му от „Ситистрой 11“ ООД дадоха с 5 лв. по-ниска оферта.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *