С 20 ст. заведения вдигнаха кафето, „Операта“ избива високия наем с 1,99 лв. за чаша еспресо

С 20 ст. по-високи цени на най-оборотната стока „кафето, е „подаръкът“, който част от собствениците на заведения в топцентъра на Благоевград направиха на клиентите си след 2-месечната принудителна карантина за всички. По 1,80 лв. вече плащат ценителите на ободряващата напитка, ако седнат да изпият чашка от нея в „Барок“ или „Вижън“. За сравнение, масовата цена на еспресото в центъра на областния град преди карантината бе 1,60 лв. Рекордът обаче е на заведение „Операта“, където с цена на едно еспресо 1,99 лв. бившият и настоящ управител Мартин Грънчаров като оторизиран представител на новите наематели от „Южен полъх 10100“ трябва да „избие“ не само рекордния наем на заведението от 8800 лв. без ДДС, но и таксата за наем на откритата площ, която се плаща отделно.
Здравото отупване на отънелия джоб на благоевградчани е „благодарността“ на бизнеса за смъкването на ДДС-то за ресторантьори и хотелиери на 9%, което мина в Народното събрание на първо четене миналата седмица.
ПЕТЪР ИВАНОВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

2 Коментара

  1. ВиШ ми окото

    Ресторантьорите са филантропи. Според касовите апарати оборотът е 5-6 000 лева, а наемите са двойни. Ама си обичат съгражданите, та затова работят „на загуба“!

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *