Телешки хапки в зеленчуков сос

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
телешко месо – 500 г шол или др.
чушки – 1 – 2 бр.⠀
лук – 1 бр. ⠀
моркови – 1 бр. ⠀
тъмна бира – 500 мл
олио – 40 мл⠀
сол
черен пипер
червен пипер – на вкус
магданоз
зелен лук – за поръсване

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Нарязваме месото на хапки с големина като за шишчета. Загряваме олиото и го запържваме за около 15 минути до златист цвят на телешките хапки.

През това време подготвяме зеленчуците.

Червената чушка, лука и моркова, нарязваме на едри кубчета.

След 7-8 минути, към месото добавяме лука и морковите и разбъркваме. Слагаме капак и задушаваме на слаб до умерен огън, като от време на време разбъркваме, за да не загори.

След десетина минути добавяме чушката и подправките на вкус. Задушаваме още няколко минути и наливаме бирата.

Захлупваме и намаляме огъня. Оставяме ястието да къкри 30-35 минути.

Сервираме ястието, докато е топло, поръсено със ситно нарязани пера от зелен лук или магданоз.

Добър апетит!

Телешки хапки в зеленчуков сос поднасяме с домашен хляб и се наслаждаваме на всяка хапка.



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *