
Необходими продукти:
- извара – 400 г
- кашкавал – 80 г
- яйца – 2 бр.
- чесън – 1 скилидка
- риган – 1 ч.л.
- мащерка – 1 ч.л.
- черен пипер
- галета – 3 с.л.
- пармезан – 30 г
- галета – за овалване
- СОС
- заквасена сметана – 3 с.л.
- майонеза – 2 с.л.
- кетчуп – 2 с.л.
- горчица – 1 с.л.
- розмарин
Начин на приготвяне:
Настържете кашкавала и пармезана. В купа поставете изварата, яйцата, счуканата скилидка чесън.
Сместа се подправя с подправките и се добавя и кашкавалът, и пармезанът. Омесваме на ръка и прибавяме 2-3 с.л. галета.
Оформяме малки топчета. Овалваме в галета и печем мезетата за вино в предварително загрята фурна на 180°C за 15-20 минути.
За соса смесваме заквасената сметана с майонезата, кетчупа и горчицата до еднородна смес.
Поставяме в малка купичка и поръсваме с розмарин.
Нареждаме топчетата от извара около купичката със соса и поднасяме топчета с извара и кашкавал.gotvach.bg