Топчета с извара и кашкавал

Необходими продукти:

  • извара – 400 г
  • кашкавал – 80 г
  • яйца – 2 бр.
  • чесън – 1 скилидка
  • риган – 1 ч.л.
  • мащерка – 1 ч.л.
  • черен пипер
  • галета – 3 с.л.
  • пармезан – 30 г
  • галета – за овалване
  • СОС
  • заквасена сметана – 3 с.л.
  • майонеза – 2 с.л.
  • кетчуп – 2 с.л.
  • горчица – 1 с.л.
  • розмарин

Начин на приготвяне:

Настържете кашкавала и пармезана. В купа поставете изварата, яйцата, счуканата скилидка чесън.

Сместа се подправя с подправките и се добавя и кашкавалът, и пармезанът. Омесваме на ръка и прибавяме 2-3 с.л. галета.

Оформяме малки топчета. Овалваме в галета и печем мезетата за вино в предварително загрята фурна на 180°C за 15-20 минути.

За соса смесваме заквасената сметана с майонезата, кетчупа и горчицата до еднородна смес.

Поставяме в малка купичка и поръсваме с розмарин.

Нареждаме топчетата от извара около купичката със соса и поднасяме топчета с извара и кашкавал.gotvach.bg

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *