Трагедията е голяма! Самоубилият се военен чакал дете и готвил сватба

Близки, колеги и приятели изпращат в последния му път 31-годишния старши лейтенант Тодор Манчев, който на 19 юли се самоуби в спално помещение на полигона „Ново село“. Военният полицай ще бъде погребан в пазарджишкото село Дебръщица, откъдето е родом неговият баща, пише „Марица“.

Разследването на самоубийството на военния се ръководи от Военно-окръжна прокуратура в Сливен. До момента не е ясна причината Манчев да вземе фаталното решение.

Още повече, че младият мъж готвел сватба с бременната си приятелка в края на август. Бъдещите съпрузи били капарирали и ресторант в пазарджишкото село Варвара.

31-годишният Тодор е завършил Икономическата гимназия в Пазарджик, след което военно училище. Преди да постъпи на работа във Военна полиция, младият мъж работил с баща си – предприемача Илия Манчев. Майката на Тодор е адвокат. Семейството има и дъщеря. Техни близки разказват, че военният полицай бил изключително скромен и отговорен млад мъж. Държал изключително много на работата си.

В Пазарджик и близкото село Дебръщица са потресени от трагедията и категорично не вярват на официалните версии, че случилото се няма общо с нахлуването на командоси в цеха до пловдивското село Чешнегирово преди месец.

Часове, след като Тодор Манчев се самоуби, от Министерство на отбраната съобщиха, че старши лейтенантът е бил санкционирани със забележка от директора на Регионалната служба „Военна полиция“ в Пловдив заради нахлуването на американски военни в цеха.

Извършена била и последваща проверка по инцидента от Инспектората на Министерството на отбраната.

Министърът на отбраната Георги Панайотов обаче не е санкционирал старши лейтенант Тодор Манчев от Служба „Военна полиция“ заради случая в Чешнегирово, тъй като е преценил, че няма извършени от него нарушения.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *