„Тренд“: 63% от българите вярват на Националния оперативен щаб

63% от българите вярват на Националния оперативен щаб, но според ¼ от хората Щабът не се справя с работата си. 10 на сто нямат мнение. Това показват данни от проучване на „Тренд”, изготвено по поръчка на „24 часа”. То е направено в периода 1-5 май 2020г. Проведени са 988 ефективни интервюта по телефона с хора на възраст 18+.

Близо половината българи са песимисти за икономиката през следващата година. 24 на сто очакват доходите им да намалят. А 22% смятат, че спадът ще е драстичен.

Преобладаващите нагласи са, че ще е нужна поне година, докато се върнем към нормалния живот. Има дори хора, които казват, че повече няма да живеем както преди.

Заради пандемията, 68% от анкетираните се притесняват да посещават места, където има много хора като ресторанти и кафенета.

64% се страхуват да пътуват в чужбина, а 43 на сто – по морето. Близо 50 % от българите нямат никакви притеснения да отидат на плаж това лято.

Данните са от проучване на „Тренд”, изготвено по поръчка на „24 часа”. То обхваща периода 1-5 май 2020г. Проведени са 988 ефективни интервюта по телефона с хора на възраст 18+.

loading...





Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *