Турска шкембе-чорба

Необходими продукти

1 кг шкембе телешко или говеждо

6 ч.ч. вода

60-70 г масло безсолно

1 с.л. брашно

2 ч.л. червен пипер

2 ч.ч. прясно мляко

6 скилидки чесън

3 с.л. червен винен оцет

6 бр. сухи люти чушки

черен пипер, сол

Начин на приготвяне

Добре почистеното шкембе сложете да се вари в достатъчно вода. Пет минути след като кипне, го прецедете и го измийте отново добре. Отново го сложете да се вари, но в тенджера под налягане с 6 ч.ч. вода за около час и половина на умерен огън. Извадете шкембето и го нарежете на тънки ивици. Загрейте маслото в тиган, докато стане светлокафяво, и запържете брашното, като разбърквате. Добавете червен пипер, разбъркайте добре и добавете шкембето. Изсипете част от бульона на шкембето в тигана да се хомогенизира и излейте тази смес към останалия бульон. Добавете млякото и оставете да къкри 15 минути. Поръсете със сол и черен пипер и разсипете в купички. Поднесете турската шкембе чорба със стандартните подправки-счукан, смесен с оцет чесън и стрити люти чушки.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *