Турски бюрек

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

  • кори за баница – 1 пак (500 г)
  • олио – 100 мл
  • масло – 60 г
  • ЗА ПЛЪНКАТА
  • яйца – 2 бр.
  • сирене – 300 г
  • кисело мляко – 3 с.л.
  • сода бикарбонат – 1 щипка
  • ЗА ЗАЛИВКАТА
  • яйца – 4 бр.
  • прясно мляко – 250 мл

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Направете плънката, като за целта разбийте яйцата. Добавете натрошеното сирене, киселото мляко и содата. Разбъркайте добре.

В намаслена тавичка, сложете една кора. Полейте с малко олио, сложете втора кора и отново олио. Поставете трета кора, отново малко олио и ръснете малко от плънката.

Повторете процедурата до изчерпване на количеството. Направете заливка, като разбиете яйцата с прясното мляко.

Разрежете баницата на квадрати. Нарежете кравето малко на малки парчета. Сложете парчетата в разрезите.

Излейте заливката отгоре. Печете на 180 градуса до златисто. Извадете и оставете да изстине готовия оригинален турски бюрек.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *