Турско реване

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

  • яйца – 6 бр.
  • захар – 140 г
  • грис – 140 г едър грис
  • кокосови стърготини – 50 г
  • брашно – 70 г
  • ванилия
  • лимонова кора

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Разбиваме белтъците с една трета от захарта.

Жълтъците разбиваме с другата. Към тях добавяме сухите продукти.

След това с помощта на мариза (силиконова шпатула) прибавяме внимателно и на части разбитите белтъци, така че да не излезе въздухът от тях.

Изсипваме сместа в намаслена и набрашнена тавичка.

Печем класическото реване в предварително загрята умерена фурна.

Готово е тогава, когато при бучване с клечка за зъби, тя остане суха.

Сиропираме студено с равни части вода и захар.

Сервираме турското реване с бита сметана.

loading...


Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *