НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- яйца – 6 бр.
- захар – 140 г
- грис – 140 г едър грис
- кокосови стърготини – 50 г
- брашно – 70 г
- ванилия
- лимонова кора
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Разбиваме белтъците с една трета от захарта.
Жълтъците разбиваме с другата. Към тях добавяме сухите продукти.
След това с помощта на мариза (силиконова шпатула) прибавяме внимателно и на части разбитите белтъци, така че да не излезе въздухът от тях.
Изсипваме сместа в намаслена и набрашнена тавичка.
Печем класическото реване в предварително загрята умерена фурна.
Готово е тогава, когато при бучване с клечка за зъби, тя остане суха.
Сиропираме студено с равни части вода и захар.
Сервираме турското реване с бита сметана.
loading...