40 акта за неспазване на противоепидемичните мерки отнесоха клиенти, персонал, музиканти и собственикът на „Сандански хан”

Рекорден брой – 40 акта за нарушаване на заповедта на здравния министър Костадин Ангелов за спазване на противоепидемичните мерки, издадоха на персонал и гости в санданско заведение. Случаят е от 12 април, но за него се разшумя едва сега, защото от страна на потърпевшите потече лавина от обжалвания. Всички нарушители са установени в заведение „Сандански хан” след 22.30 ч.

В присъствието на представители на РИОСВ и на служители на РУ – Сандански са съставени актове за нарушение по чл. 209а, ал. 1, вр. с чл. 63, ал. 1 от Закона за здравето. Санкционирани са 23-ма клиенти, както и персоналът в заведението, и дори музикантите, които са установени, че са още на работа след регламентирания час с музикални инструменти в ръка. Съставени са актове и на собственика на „Сандански хан” Валентин Балтов, и на съпругата му. Всички в заведението са били без маски, като не е спазено и работното време до 22.30 ч.

Това е втората подобна масова акция по време на ограниченията, първи от противоепидемичните мерки „изгоряха” в Сандански полицейски и горски служители след купона на горския стражар за първородна рожба. Все още се очаква да приключи дисциплинарната проверка на тримата полицаи от РУ.  

ХРИСТИНА ПЕТРОВА 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

1 Коментар

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *