Ученици на благоевградската Езикова гимназия говориха на живо с астронавтите на Международната космическа станция, посланикът на САЩ Херо Мустафа им връчи медали

Учениците на Езиковата гимназия в Благоевград Габриела Лазарова и Деница Чорева имаха уникалната възможност да говорят на живо с двама от шестимата астронавти на Международната космическа станция. Под ръководството на учителя по физика Дамяна Грънчарова те спечелиха първо място в проведения конкурс, с което заслужиха правото да са преки участници в телемоста с Космоса и получат отговор на въпросите си при директна видеовръзка. Габриела от 10 „е“ клас и Деница от „в“ зададоха своите въпроси на Тома Песке и Марк Ван де Хей и ги попитаха по какъв начин се прогнозират и изчисляват евентуални бъдещи случаи на опасност за нашата планета, за повърхността на Луната и живота на Земята преди 4,6 милиарда години.

 Ученичките  от ЕГ „Акад. Л. Стоянов“ /на снимката/ бяха удостоени със сертификати и медали лично от посланика на САЩ Херо Мустафа, която  заедно с министъра на образованието проф. Николай Денков откриха официалната част от осъществената видеовръзка.

СТАНИСЛАВА ДАЛЕВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *