Федерер: Ще играя, докато тялото ми позволява

Носителят на 20 титли от Големия шлем Роджър Федерер заяви, че възнамерява да играе тенис професионално, докато тялото му позволява. 38-годишният швейцарец призна, че за първи път е помислил за отказване още през 2009-та, но 10 г. по-късно е все така в елита на играта, пише БГНЕС.

„Моето оттегляне зависи от здравословното ми състояние. В момента не виждам причина да спирам с тениса“, заяви швейцарската легенда пред репортери в Южна Африка, където ще изиграе демонстративни мачове. „Преди години не мислех, че ще играя след 35-36-годишна възраст, но ето ме тук. Чувствам се добре физически. Не мога да предвидя, когато ще настъпи времето да спра“, добави носителят на 103 трофея в кариерата си тенисист.

„Мисля, че за първи път си поставих този въпрос през 2009 г. От тогава изминаха 10 години и аз се намирам точно, където искам на тази възраст. С възрастта всичко става в известен смисъл по-трудно, а от друга страна имаш опит и се наслаждаваш на момента. Не знам как ще приключи всичко. Надявам се, че ще бъде емоционално и хубаво. Просто се надявам да е добре и да не е толкова трудно“, каза още Федерер. 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *