Фунийки

Необходими Съставки

за тестото

захар – 1 ч.ч.

кисело мляко – 1 ч.ч.

олио – 1/2 ч.ч.

яйца – 2 бр.

амонячна сода – 1 пакет

ванилии – 2 бр.

сода – 1/2 ч.л. хлебна

брашно – колкото поеме, зависи от брашното

За крема

прясно мляко – 1 л

брашно – 5 с.л.

масло – 1 пакет краве

яйца – 4 бр.

захар – 1 ч.ч.

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете всичко продукти за тестото едно след друго с достатъчно брашно. Постепенно замесете гладко тесто, което се разточва, реже се на ленти, които се увиват върху фунии от картон.

Фунийките се изпичат до порозовяване в умерена фурна. През това време се приготвя кремът. За него загрявате 600 мл от прясното мляко със захарта.

Разбивате яйцата с останалото мляко и брашното и наливате тази смес при непрекъснато бъркане в подсладеното мляко. Бъркате, докато кремът се сгъсти, снемате от котлона и разбърквате с маслото.

Готовите фунийки се пълнят с крема. По желани отворът им се потапят в кокосови стърготини или смлени ядки.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *