Футболист на Марикостиново изгледа на живо „Тотнъм“-„Борнемут“ и вкара 5 гола за час в пиринската бундеслига

„Светкавица“ /Митиново/ ще зимува на върха с 30 точки от 30 възможни, след като при изиграването на отложения заради изборите 7-ми кръг би като гост „Граничар“ /Кулата/ с 4:0. Това бе 10-а победа от 10 изиграни мача за мълниите, които са фаворит номер 1 за краен триумф на финала на кампанията.

На терена в пограничното петричко село резултата откри капитанът Мартин Тупаров с далечен шут в 19-та мин., в 51-та мин. Велик Опренов отблизо удвои. Хубав флангови пробив на Росен Симонски в 64-та мин. завърши с трети гол във вратата на граничарите, които на 2-3 пъти изпуснаха сериозни шансове за връщане в мача, а 10 минути преди края с техничен прехвърлящ удар Георги Кокалков фиксира крайното 4:0.

„Струма“ /Марикостиново/ разби у дома  „Стрела“ /Петрич/ с 11:0. С 5 попадения се отчете Георги Младенов /26, 31, 51, 81, 86/, който няколко дни по-рано се завърна от кратък воаяж из Лондон, доказвайки, че е попил на живо от футболното майсторство на Албиона от сблъсъка между „Тотнъм“ и „Борнемут“ във Висшата лига. По 2 пъти се разписаха Мартин Бояджиев /23, 36/ и Георги Бъчваров /47, 72/, веднъж вкара Йордан Бербатов /39/, а старт на зашеметяващия разгром даде вратарят Валери Терзиев, вкарал дузпа в 7-та мин.

„Огражден- Първомай 1955“ взе 3-те точки в Кавракирово след 3:0 над местния „Вихър“, стабилизирайки представянето си преди празниците. Стражът на домакините Васил Диров бе изгонен още преди почивката заради идентични нарушения срещу откъсващи се нападатели на вълците извън пеналта, донесли му 2 жълти картона и заслужен ранен душ. След паузата гостите вдигнаха оборотите и с двата дебютни гола на привлечения от „Беласица 08“ /Беласица/ през лятото Илия Ризов и историческо попадение на Васил Кръстев решиха нещата в своя полза. Доскорошният играещ треньор на отбора В. Кръстев по принцип вкарва рядко, веднъж на 2 г. през този век, но стана най-възрастният голмайстор на тима от началото на хилядолетието, поразявайки вратата на „Вихър“ на 40 години, 11 месеца и 2 дни.

„Ураган“ /Михнево/ се измъкна от дъното на класирането, което обитаваше дълго време, с ценна победа от 1:0 навън с „Беласица 08“, въпреки че михневци играха с 9 човека в хода на целия мач заради болест или заетост на останалите си изпълнители. Реализира капитанът на гостите Александър Тилев, който е в отлична форма след серията мачове за ветераните на „Беласица“ в зоналното първенство. Той засече центриране на Христо Касареев от корнер в 30-та мин.

За мача си в Самуилово „Локомотив“ /Генерал Тодоров/ не успя да събере изискуемия минимум от 7 играчи за провеждането на двубоя, което автоматично означаваше служебен успех с 3:0 за местния „Калабак“.

СТАНЧО СТАНЧЕВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

1 Коментар

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *