Хандбалният вицешампион „Пирин“ (ГД) започва сезона с абсолютен дебютант в „Неврокоп арена“

Вицешампионът „Пирин“ (ГД) започва новия сезон в „А“ група с мач срещу абсолютния дебютант „Локомотив“ (Мз). Това стана ясно след тегленето на жребия за хандбалното първенство, което стартира в края на следващата седмица, а неврокопчани приемат железничарите в зала „Неврокоп арена“ на 20 септември. На церемонията се разбра, че отборите в елита остават 11 заради отказа на „Спартак“ (Пл), който не успя да изпълни всички изисквания на БФХ.

Безспорният гвоздей на І кръг е дербито „Осъм“-„Шумен“ в Ловеч. В тима на гостите преминаха повечето състезатели на абдикиралия шампион „Локомотив“ (Вн), което превръща новака в потенциален кандидат за медали. Възловите мачове на гоцеделчевци започват в ІІІ кръг с двубой срещу „Осъм“ навън. Предимство за единствения представител на Югозападна България в „А“ група е, че в предния кръг почива. Седмица по-късно, във втория уикенд на октомври, неврокопчани посрещат фаворизирания „Чардафон“ (Гб). За първата седмица на ноември е насрочен сблъсъкът с дежурния кандидат за финалната четворка „Добруджа“ в Добрич. В началото на декември „Пирин“ (ГД) е домакин на скрития фаворит „Шумен“, а 11 дни преди Нова година приключва есенният дял с визита на възстановилия участието си сред майсторите „Левски“ (Левски).

„Програмата започва с домакинство и това е добре за нас и за нашите фенове. С тях не сме се виждали от 9 месеца, което не е никак малък период от време. Това, че започваме срещу абсолютен дебютант, не ни прави фаворити, без да сме си го заслужили. Никой няма право да подценява предварително „Локомотив“ (Мездра), където от години работят отлично и постигнатите резултати в ДЮШ го показват. Дойде моментът тези момчета да се изявят и в мъжкия хандбал. Ще говорим кой е бил по-добрият отбор след последния съдийски сигнал, а не преди първия. За нас е важно да започнем с победа новата кампания и да създадем силен отбор, който да бъде фактор в групата. Искаме да зарадваме феновете и да оправдаем доверието на ръководството, а това става с труд преди и по време на всеки двубой“, коментира главният треньор на пиринци Николай Пиргов.

АЛЕКСАНДЪР ГЕОРГИЕВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *