Храни за повишаване на вашата потентност

Всички са чували за ефекта на продукти като люти чушки, шоколад и дори чесън върху потентността. А знаехте ли, че една салата от домати също може да подобри сексуалния ви живот?
Динята действа като естествена виагра и може да предложи алтернативно разрешение на проблема с еректилна дисфункция при мъжете, твърдят британски експерти, цитирани от в. „Дейли експрес“.
„Аминокиселината цитрулин в храните и добавките може да помогне при еректилна дисфункция. В тялото тя се преобразува в друга аминокиселина, аргинин, която на свой ред се трансформира в азотен оксид. Азотният оксид допринася за отпускане на кръвоносните съдове и стимулира притока на кръв, в това число и към гениталиите“, обяснява британската нутриционистка Лили Сутър.
Като естествена виагра действа и краставицата, която също съдържа цитрулин, твърди друго британско проучване.
До XVIII век доматът по-често е наричан „любовна ябълка“ на английски, поради факта, че е считан за афродизиак. Причината се крие във високото съдържание на ликопена. Изследване на Урологичния институт в Мадрид доказва, че ликопенът от доматите в комбинация със зехтин връща ерекцията на мъжете. Тримесечното изследване на 40 мъже на 50-годишна възраст с лека еректилна дисфункция показва, че 20 мл студено пресован зехтин, смесен с 8 мг доматен ликопен помага на 50 процента от участниците.
Сведения за свойствата на скаридите като афродизиак датират още от Древен Рим, когато Ювенал ги описва в своя сатира. Този морски дар е богат на цинк, съществен при подобряване на сексуалната потентност при мъжете. Проучванията доказват още, че скаридите и мидите съдържат съединения, които оказват положителен ефект върху тестостерона и естрогена.
Според проучване шамфъстъкът, орехите и кедровите ядки са най-силното оръжие срещу еректилната дисфункция, благодарение на аминокиселината аргинин, която се съдържа в големи количества именно в тези ядки. Аргининът подпомага понижаването на кръвното налягане. Освен това се смята, че подобрява продукцията и жизнеността на сперматозоидите.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *