Хрупкави гевречета с крема сирене

Продукти

2 яйца
300 г крема сирене
1/2 ч.ч. зехтин
2 ч.ч. брашно и още за доомесване
щипка сол

За намазване и поръсване:
1 яйце
1-2 с.л. прясно мляко
сусам

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват с крема сиренето, солта и зехтина. Прибавя се брашното и се омесва меко нелепнещо тесто. Увива се във фолио и се оставя за няколко минути да почине. От тестото се откъсва парче, оформя се на фитил и краищата му се свързват. По този начин се оформят гевречетата и се нареждат в покрита с хартия за печене тава. 1 яйце се разбърква с 1-2 с.л. прясно мляко и с тази смес се намазват гевречетата. Поръсват се със сусам. Пекат се в предварително загрята фурна на 170’С до зачервяване (40-45 минути).

loading...


Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *