Директорът на Токсикологията за трагедията в Пловдив: Нещастно съвпадение на факти

„Няма практика пациентите да бъдат връщани. Клиниката е почти пълна, има едно свободно легло. Най-леките случаи се качват на третия етаж. Нещастен случай е според мен, защото всички лекари са работили към момента с тежко болни. Как точно и защо се е скъсала връзка в информацията, не мога да отговоря. Аз го наричам нещастно съвпадение на факти”, заяви директорът на отделението по Токсикологията проф. Янко Илиев на брифинг относно видеоклипа, с пациенти, чакащи около 40 минути за настаняване пред входа на едно от отделенията на болницата.

Двамата пациенти починаха след хаос при приема им в новото COVID отделение в Университетската болница в Пловдив. Видео показва как мъжете чакат за настаняване, седнали на стълбите край входа на здравното заведение.

„Вчера бяхме уведомени със сигнал за този инцидент. Незабавно беше назначена проверка. В комисията участват компетентни лица, които да разследват обективно. За нас е изключително важно да разберем какви са причините за това“, каза директорът на УМБАЛ „Свети Георги“ д-р Карен Джамбазов 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *