Топ теми

Хрупкави и пикантни селски картофи

Необходими продукти:

  • 1/2 кг картофи
  • 1 ч.л. черен пипер
  • сол
  • 1 ч.л. червен пипер
  • 1 ч.л. чубрица
  • чесън на прах
  • лют червен пипер
  • 3 с.л. олио

Начин на приготвяне:

Картофите се измиват много добре с топла вода и се нарязват по дължина, на дебели парчета, без да се белят. В тавата, намазана с олиото, която ще се използва за печене, се смесват всички подправки и картофите се овалват в микса. Пекат се в добре загрята на 200° фурна за 30 минути, докато се зачервят и се получи хрупкава обвивка. Сервират се като предястие или основно ястие, комбинирано със салата, приготвено месо или сос.1001recepti.com



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *