Цигуларка от Италия и Камерна опера- Благоевград на една сцена

Уникален концерт ще поднесе Камерна опера- Благоевград на жителите и гостите на града по повод Деня на народните будители. Събитието ще се състои на 2 ноември от 18.00 часа на Голяма сцена в операта. Музиката е изцяло от произведения на австрийски композитор от класическата епоха В.А. Моцарт.

Приятна изненада ще поднесе Камерна опера -Благоевград на почитателите си през новия творчески сезон. Публиката  ще има възможност да чуе две симфонии – „Дивертименто“ и „Концерт за цигулка в сол мажор“. На сцената ще има италианско присъствие, а именно изключително модерната и талантлива цигуларка – Миранда Манучи.

До края на 2017 година Камерна опера- Благоевград ще представят още няколко концерта.  През декември месец Камерна опера- Благоевград ще зарадва меломаните с традиционния си Коледен концерт. Преди това в Благоевград ще гостува известният диригент и музикант Пауло Години от Италия, който ще представи пред благоевградската музикална публика нещо ново и различно в изпълнение на оркестъра на операта. Предстои и представянето на „Маестро ди капела“ от Доменико Чимароза в изпълнение на солиста на операта Миро – Драгомир Момеков.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *