НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
ципура – 2 почистени риби, 350 – 380 г всяка
грейпфрут – 1 бр.
червен лук – 1 глава
лимон – 1 бр.
сол – 1 ч.л. или на вкус
магданоз – 4 – 6 стръка
зехтин – 7 – 8 с.л.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Нарежете червения лук на тънки полумесеци. Измийте и подсушете ципурите с кухненска хартия.
Застелете тавичка с две големи парчета алуминиево фолио. Намазнете го обилно със зехтин, разпределете лука по равно върху всяко парче, посолете и отново поръсете със зехтин.
Пъхнете във фурна загрята на 200 градуса и печете докато хване лек загар – около 10 минути.
Докато лука се запича, посолете рибата отвътре и отвън и хубаво я намажете със зехтин. Нарежете лимона и грейпфрута на тънки колелца.
Сложете червения грейпфруп върху запечения лук (3 кръгчета във всяко парче фолио).
Пъхнете по две три лимончета в коремчетата на ципурите и сложете рибите върху червения цитрус. Най-отгоре подредете стръкчета свеж магданоз, ръснете още малко зехтин и сгънете фолиото, запечатвайки добре рибите за печене.
Пъхнете във фурната (отново на 200 градуса) и печете 20-25 минути.