Черен дроб на тиган с доматен сос

Необходими продукти:

  • черен дроб – 400 г
  • прясно мляко – 100 мл
  • лук – 1 глава
  • чесън – 2 скилидки
  • домати – 1 буркан с чушки
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
  • червен пипер
  • магданоз

Начин на приготвяне:

Нарежете свинския дроб на средно дебели парчета. Сложете в купа и залейте с прясното мляко.

Оставете в хладилника за 30 минути. Извадете и отцедете. Подсушете с кухненска хартия и изпечете на грил тиган за 2-3 минути от всяка страна.

В тиган сгорещете олио. Запържете нарязаните лук и чесън. Добавете пасираните домати и чушки.

Добавете подправките и върнете дроба в тигана.

Захлупете и оставете ястието да ври около 20 минути, или докато водата от домати изври.

Поднесете мезето с нарязан магданоз.



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *