
Необходими продукти:
- черен дроб – 400 г
- прясно мляко – 100 мл
- лук – 1 глава
- чесън – 2 скилидки
- домати – 1 буркан с чушки
- сол
- черен пипер
- чубрица
- червен пипер
- магданоз
Начин на приготвяне:
Нарежете свинския дроб на средно дебели парчета. Сложете в купа и залейте с прясното мляко.
Оставете в хладилника за 30 минути. Извадете и отцедете. Подсушете с кухненска хартия и изпечете на грил тиган за 2-3 минути от всяка страна.
В тиган сгорещете олио. Запържете нарязаните лук и чесън. Добавете пасираните домати и чушки.
Добавете подправките и върнете дроба в тигана.
Захлупете и оставете ястието да ври около 20 минути, или докато водата от домати изври.
Поднесете мезето с нарязан магданоз.