Черна гора премахва голяма част от рестрикциите

От днес в Черна гора е премахнато временното ограничение за работата на заведенията, а списъкът на държавите, чиито граждани могат да влизат безпрепятствено в страната, е разширен, предава БГНЕС.

По информация на здравното министерство, режимът на преминаване на границите не е променен. Решението е взето въз основа на оценката на епидемиологичната обстановка в момента, както и на броя на ваксинираните жители и на заразените лица.

От 19 юни до 2 юли ще се премахне ограничението за работата на заведенията, но ще остане в сила забраната за музикални програми с участието на певци и музиканти, освен в откритата част на обектите от 20 до 23 часа и при строго спазване на предписанията, които ограничават шума, съобщи РТЦГ.

Сваля се временното ограничение за работата на фирмите и бизнесмените, които се занимават с търговия на нехранителни стоки и услуги – търговски центрове, магазини за облекла и обувки, салони за красота, фризьорски салони и други.

Премахват се временните ограничения за работата на организаторите на хазартни игри, културните институции и се разрешава провеждането на тренировки на спортисти, на спортни състезания и турнири в по-малки спортни помещения на закрито при спазване на специални мерки.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *