Необходими продукти:
Необходими продукти за ринг с диаметър 22 см до 24 см:
Основа
- 200 г какаови бисквити
- 85 г масло
- 50 г кафява захар
- 1 к. л. пъмпкин спайс микс
Крем
- 450 г крема сирене
- 250 мл сметана (30 – 35% масленост)
- 300 г пасирана печена тиква
- 60 г пудра захар
- 50 г кафява захар
- 1 с. л. пъмпкин спайс микс
- 10 г желатин (разтворен в 50 мл студена вода)
Карамелен сос
- 100 г захар
- 200 мл сметана (30 – 35% масленост)
- 30 г масло
- щипка сол
Декорация
- 200 мл сметана (35% масленост)
- 30 г пудра захар
- 10 г ванилова захар или есенция
Начин на приготвяне:
1. Смелете бисквитите със захарта и подправките. Добавете разтопеното масло. След като се получат едри трохи, изсипете във формата, която ще използвате. С чаша или друг плосък преднет оформете основата.
2. Разбийте крема сиренето с двата вида захар и подправките. Добавете пюрето от тиква. Разбийте докато се смесят и накрая сложете сметаната.
3. Разтопете желатина и към него сложете част от крема. След това смесете и разбъркайте добре, за да се разпредели равномерно.
4. Излейте във формата и заравнете. Приберете в хладилника за 4 – 5 часа.
5. По желание може да направите карамелен сос. Стопете захарта и изчакайте да се получи тъмен карамел. Излейте сметаната внимателно. След като се усвой, варете 3 – 4 минути, докато соса посгъсти. Накрая сложете маслото и махнете от котлона. На стайна температура сосът трябва да е течен, но да не се разлива като вода в чинията.
6. Ако желаете може да разбиете сметана за декорация и да я шприцовате върху чийзкейка. gotvenezanachinaeshti.com