Топ теми

Чийзкейк без печене с тиква и карамелен сос

Необходими продукти:

Необходими продукти за ринг с диаметър 22 см до 24 см:

Основа

  • 200 г какаови бисквити
  • 85 г масло
  • 50 г кафява захар
  • 1 к. л. пъмпкин спайс микс

Крем

  • 450 г крема сирене
  • 250 мл сметана (30 – 35% масленост)
  • 300 г пасирана печена тиква
  • 60 г пудра захар
  • 50 г кафява захар
  • 1 с. л. пъмпкин спайс микс
  • 10 г желатин (разтворен в 50 мл студена вода)

Карамелен сос

  • 100 г захар
  • 200 мл сметана (30 – 35% масленост)
  • 30 г масло
  • щипка сол

Декорация

  • 200 мл сметана (35% масленост)
  • 30 г пудра захар
  • 10 г ванилова захар или есенция

Начин на приготвяне:

1. Смелете бисквитите със захарта и подправките. Добавете разтопеното масло. След като се получат едри трохи, изсипете във формата, която ще използвате. С чаша или друг плосък преднет оформете основата.

2. Разбийте крема сиренето с двата вида захар и подправките. Добавете пюрето от тиква. Разбийте докато се смесят и накрая сложете сметаната.

3. Разтопете желатина и към него сложете част от крема. След това смесете и разбъркайте добре, за да се разпредели равномерно.

4. Излейте във формата и заравнете. Приберете в хладилника за 4 – 5 часа.

5. По желание може да направите карамелен сос. Стопете захарта и изчакайте да се получи тъмен карамел. Излейте сметаната внимателно. След като се усвой, варете 3 – 4 минути, докато соса посгъсти. Накрая сложете маслото и махнете от котлона. На стайна температура сосът трябва да е течен, но да не се разлива като вода в чинията.

6. Ако желаете може да разбиете сметана за декорация и да я шприцовате върху чийзкейка. gotvenezanachinaeshti.com

loading...


Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *