Топ теми

Чийзкейк с крем от маскарпоне

Необходими продукти
пълнозърнести бисквити – 225 г
масло – 100 г
маскарпоне – 250 г
крема сирене – 600 г
яйца – 2 бр. + 2 жълтъка
брашно – 4 с.л.
захар – 175 г
ванилия – 2 ч.л.
за намазване
сладко от боровинки

Начин на приготвяне
Смелете натрошените бисквити с разтопеното масло в блендер и ги притиснете в дъното на формата за печене. Оставете за 20 минути в хладилник да стегне основата.

Смесете останалите продукти за крема и добавете към основата от бисквитения блат.

Печете чийзкейка на загрята фурна на 160 градуса за около 35-40 минути и оставете във фурната докато се охлади.

Намажете изпечения чийзкейк със сладко от боровинки най-отгоре и пожелание добавете и пресни боровинки./готвач.бг

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *